Английският принц Чарлз се е боял от перспективата за развод година преди да се ожени за Даяна. Това посочва самият той в едно от своите писма, писани през 1980 г., и предложено за продажба наскоро в САЩ.

"Искрено се надявам, че Вие се възстановявате от толкова травматизираща история като брак и развод за твърде кратко време", пише той на Джанет Дженкинс, рецепционист в британското консулство в Монреал, с когото се запознава през 1975 година.

"За щастие, Вие сте разбрали тази грешка достатъчно рано и не сте създали потомство", добавя Чарлз. "Да създадеш семейство и да направиш такава грешка е със сигурност нещо, което дълбоко ме тревожи", доверява принцът.

Ръкописният текст е върху бланка на замъка Уиндзор. Той е дълъг седем страници и се продава за 3900 долара от колекционерка от Лос Анджелис. Купени са от Алисия Керъл, експерт по сувенири, свързани с британската монархия.

Писмото е част от пакет от шест писма, написани от принца на Уелс до Джанет Дженкинс, посочва колекционеката, която твърди, че писмата са купени директно от Керъл.

Алисия Керъл бе опитала да ги продаде чрез eBay за 30 хиляди долара и бе намерила купувач, но продажбата беше отменена, защото кредитната карта на купувача бе отхвърлена.

Принц Чарлз се ожени за Даяна през юли 1981 г. Те се разведоха през 1996 г. Една година след това принцесата загина в автомобилна катастрофа в Париж. /АФП /На снимката: Чарлз и Даяна през 1981 година.