Служители в турски хотел организираха фалшива терористична атака около басейна на хотела, с което ужасиха британските туристи.

Случката се е разиграла миналия месец само няколко дни след нападението срещу чуждестранни туристи в Тунис, при което загинаха 40 души, разказва „Индипендънт”.

Туристите в хотел Grand Yazici Mares, в Ичмелер, Западна Турция, изпаднали в ужас, когато край басейна в двора се появили изглеждащи като араби мъже с автомати и кутии запалителна течност. 

„Огледах се и видях арабски изглеждащи момчета около и над басейна с автомати в ръце. Летуващите наистина изпаднаха в паника. Нещата изглеждаха като извън контрол”, разказа 43-годишният електротехник Джейсън Фитиън от Манчестър, който е бил на почивка със семейството си.

Впоследствие на гостите било обяснено, че това е „шега” и е част от скеч за гостите, което се прави всяка година.

„Те мислеха, че е забавно да бягат около басейна, облечени като терористи”, възмущаваше се Фитиън. Той добави, „че е отвратително да се прави нещо подобно, свързано с Тунис”.

Осъзнало грешката си, ръководството на хотела се извинило за проявата и обеща занапред да не използва подобни костюми в сценките за развличане на гостите.