Току що приключи спасителната операция на шофьора на преобърналата се цистерна, който вися над час и половина на коланите си от шофьорската кабина на 128 метра височина.

Специален кран извади шофьора от кабината. Той е контактен, жив и здрав. Преди малко бе качен в линейката. В момента няма опасност за хората.

Цистерната се преобърна и виси през моста на 36 км между първия и втория тунел на магистрала „Хемус”. 

Стана ясно, че има остатъчна газ в цистерната, което опровергава първоначалната информация, че тя е пълна с 30 тона газ.

Все още се чака на мястото на произшествието да пристигне 20-тонен кран, който да изтегли цистерната.

Превозното средство се е движело към София, но рязко е сменило курса си, навлязло е в насрещното платно и се е преобърнало. 

Полицията затвори за движение платното от София към Варна. Очаква се до половин час движението да бъде пуснато. Патрули на "Пътна полиция" спират автомобилния поток в двете посоки по магистралата – в района на с. Яна и в района на Ябланица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Трафикът в посока Варна се спира при с. Яна; в обратната посока – към София превозните средства се спират в района на Ябланица.

Ръководителите на екипите се обръщат към пътуващите с апел за търпение и разбиране, докато траят спасителните действия и обслужването на местопроизшествието.