Ново проучване разкрива, че само един от четирима младежи би си взел книга на плажа това лято. Означава ли това, че лятото с книга на шезлонга и сладолед отиват в историята?

Сега смартфоните осигуряват три четвърти от забавленията на плажа, показва изследване, проведено от Самсунг. Но отмирането на тенденцията да четем на плажа или да си правим пикник там, означава само, че на плажа вече има нови модни тенденции.

Ето и новите правила на плажа:

1. Сведете четенето до минимум

Тревожната констатация на Самсунг показва, че младите поколения не просто се размотават, когато отидат на почивка, а и напълно се "изключват". Защото макар новите модерни книги (като "50 нюанса сиво" например) не са точно Достоевски, дори и те не се срещат на плажа. Все пак са по-сложни от поредното ниво на играта на смартфона.

2. Селфитата са задължителни

В тяхното постоянно преследване на одобрение на начина им на живот, хората от Инстаграм поколението публикуват купища усмихнати и целунати от слънцето селфита, като не пропускат да поставят егоистично накрая въпроса "Иска ли ви се да сте тук"?

3. Краката ви също трябва да бъдат снимани

Недоволни от факта, че се налага да споделят снимки на бързо зачервяващите им лица, летовниците се оттеглиха и изобретиха "селфи за крака". Тези снимки заляха социалните мрежи и шегобийци започнаха да търсят разликите между "селфи за крака" и наденички за хот-дог, но въпреки всичко това остава правило на плажа.

4. Не се опитвайте да се социализирате

Модерните плажове са населени почти само от ентусиасти за добиване на бронзов тен, постоянно закачени за техните айподи, нежелаещи да общуват с нищо друго, освен с тубата със слънцезащитен крем и самите слънчеви лъчи. Плажните спортове изглежда не са привлекателни за по-голямата част от младото поколение и вместо да си създават спомени и да улавят моменти, в наши дни всички искат само да улавят слънчеви лъчи.

5. Никога не оставайте без напитка

Като се вземе предвид, че водата е от жизнена необходимост на горещия плаж, сега повечето плажуващи предпочитат нещо малко по-силно. Алкохолът става все по-популярен на плажа и сега всеки от футболния запалянко с бирата, до красавицата с коктейла гледат да не остава без питие на плажа.

Новите правила на плажа са безспорни, неписани, стриктно се спазват и са ужасно тъжни. Защото кой иска да почива, когато смартфоните са център на вниманието, случаите на рак на кожата са все по-чести, а социализацията е на най-ниско ниво?

Така се прави в наши дни - урок от Vbox7.com: