Правителството назначи Галина Георгиева-Маринова за областен управител на Разград, съобщиха от правителствената пресслужба.

Георгиева-Маринова е магистър по финанси от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Заемала е поста заместник областен управител на Разград в периода 2009-2013 г.

Решението на кабинета е прието неприсъствено. Назначението идва дни след като предишният областен управител Петър Василев жестоко катастрофира след употреба на алкохол

Предишният областен управител на Разград Петър Василев катастрофира по пътя от село Самуил към село Хърсово. Инцидентът стана през нощта срещу 5 август с автомобила "Мерцедес". Той се ударя в дърво, което от силния удар е отсечено. Василев е изваден от екип на Гражданска защита, чрез разрязване на автомобила. При направена кръвна проба е установено сериозно количество алкохол – 3 промила.

Веднага след инцидента премиерът Бойко Борисов обяви, че сваля доверието си Петър Василев. "Пожелавам като на всеки човек да оживее, да е здрав, но на мига му е свалено доверието. Дори и да се оправи, дай Боже да е жив и здрав, той в държавната администрация няма да работи", каза Борисов.

На другия ден правителството назначи заместник областния управител на Разград Нурие Црънгалова за временно изпълняващ длъжността областен управител. И тогава решението на кабинета беше прието неприсъствено.