Австралийският професор Стеларк, който отглежда ухо на лявата си ръка повече от 10 години, има намерение да пристъпи към нова крачка в експеримента си, като свърже ухото с интернет.
Професорът от университета в Пърт е „присадил“ ухото на вътрешната част на лявата си ръка преди повече от 10 години с помощта на биополимери, които образували около него тъкани, а след това и кръвоносни съдове. Така на практика ухото станало част от тялото му.
Следващата стъпка от експеримента е да включи органа към микрофон и безжичен предавател, който може да се свързва с интернет. И това не е идея само за егото на един ексцентричен учен.
„Това вътведение не е за мен. Аз вече имам две уши, които функционират перфектно. Това е средство за безжично слушане на хора, които са далеч от мен. Ще можете да слушате разговор или концерт с ушите на друг, където и да се намирате“, казва ученият, чиято идея е ухото да служи като слухов апарат.
Стеларк от години се опитва да заличи границата между човешки организъм и машина, вярвайки че човешкото тяло не е това, което си мислим.