Продавачка в единственото кафене в село Тодорово, Плевенско, разказва, че бащата на шоумен №1 на републиката Тодор си пожелал за рождения ден синът му да се ожени и да го дари с внуче, пише „България днес”.Дядо Тодор отмарял всяка вечер в кафенето в селото, но през последните дни се прибрал в Плевен, за да отпразнува годишнината си със семейството. Според жената от кафенето, семейството на Дългия винаги е било скромно и е помагало на всеки с каквото може.

Според съседи на Трифонов единствените жени, представяни на бащата на Слави и на майка му били Алекс Раева и Мартина. Те, плюс психоложката Маги Ангелова са големите любови на шоумена.

С Маги Слави се разделил заради различия в характера и факта, че тя искала да учи и да се развива, а не да върти къщата на популярния тв водещ. С Алекс пък нещата вървели към брак, дори имало и годеж, на който присъствали родителите на беквокалистката.

В един момент обаче на Алекс й писнало да чака сериозни отношения и си тръгнала, като разбила сърцето на Дългия. Същото се случило и с последното му гадже - Мартина. Балерината завъртяла първо главата на Борис Солтарийски, след това и на Слави. За нея се говори, че е преспала с почти всички колеги, с които е ходила по турнета.

Слави обаче бил много влюбен и прощавал всичко, но за съжаление пак останал сам въпреки щедрите му подаръци. Съседи от село Тодорово твърдят, че когато си идвал, седял в селската кръчма и пращал бодигардовете си да пазаруват. „Казва, че му било минало времето за женитба и иска само дете”, смята една от тях.