Британски снайперист от специалните части спаси от обезглавяване баща и неговия син. Драмата се разиграла в северната част на Сирия, близо до границата с Турция, съобщи Дейли експрес. Бащата и синът били осъдени на смърт от ИД, защото отказали да се откажат от вярата си и били определени за "невярващи". Двамата са част от шийтското малцинство, считано от ИД за еретическо.Британският войник свалил палача на семейството с изстрел в главата от близо 1000 метра, след което застрелял още трима терористи. Иракски шпиони пък предупредили специалните части за планираните убийства и благодарение на тях екзекуцията на семейството била предотвратена.

Когато британските войници пристигнали на мястото, вече имало няколко обезглавени тела. "Бащата и синът носеха превръзки на очите. Бяха извлечени и поставени на колене. Висок мъж с брада се появи с нож в ръка. Той се обърна към събралата се тълпа. Удряше шамари на бащата и детето. Риташе ги докато бяха на земята. От двете страни на мъжа имаше по един джихадист. Двамата с Калашников", разказва очевидец.

Британският снайперист пък се намесил секунди преди детето и баща му да бъдат обезглавени. "След като мъжът с ножа се свлече с куршум в главата, първоначално настъпи объркване. Последваха нови два изстрела и другите двама бойци на ИД паднаха. След това хора от тълпата развързаха бащата и момчето и махнаха превръзките на очите им", завършва разказът за спасителната операция.