Холивудската звезда Леонардо Ди Каприо все още не е приключил снимането на филма "The Revenant" на мексиканския режисьор, продуцент и сценарист Алехадро Гонсалес Иняриту, а ето че разкрива, че ще се въплъти в ролята на личността разтърсила САЩ през XIX век.

Става въпрос за Ейч. Ейч. Холмс, сериен убиец, който е убил близо 200 души, гости на неговия хотел в Чикаго. Историята се развива около 1890 г.

Проектът за който актьорът от "Вълкът от Уолстрийт" от години мисли, реши да се обърне към емблематичния режисьор Мартин Скорсезе. За сценария Ди Каприо може да разчита на Били Рей, който работи върху първия филм "Игрите на глада" , както и върху "Капитан Филипс" с Том Ханкс.

Авторът на полицейски романи Ерик Ларсън бе вдъхновен от историята за серийния убиец Холмс и през 2003 г. излезе книгата "Дяволът от белия град". Книгата бързо стана бестселър с тираж от два милиона екземпляра и обиколи света. През 2010 г. авторските права за киното бяха закупени от Леонардо Ди Каприо.

"Дяволът от белия град" ще бъде шестото по ред сътрудничество между Леонардо Ди Каприо и Мартин Скорсезе. До сега двамата са работили заедно в "Бандите на Ню Йорк" през 2002 г., "Авиаторът" през 2004 г.,"От другата страна" през 2006 г., "Злокобен остров" през 2010 и "Вълкът от Уолстрийт" през 2013 г.