Балканските политици все пак са лидери по нещо, по-точно по височина в сравнение с останалите световни лидери, пише американският портал "Foxy LadyNews".

Проучване на 22 политици от различни страни показа, че балканските лидери оглавяват класацията. Четирима от петимата най-високи политици са от Балканите.

Първи в списъка е албанският премиер Еди Рама, който е висок 2 метра и 2 см. Веднага след него е сръбският му колега Алекдандър Вучич, който е висок 1,99 метра. На трето място е косовският вицепремиер и ръководител на дипломацията Хашим Тачи с височина от метър и 88 сантиметра, а след него е турският президент Реджеп Ердоган, който е само сантиметър по-нисък от Тачи. На пето място е американският президент Барак Обама, който се издига 1,85 метра над земята.

"Ние сме красив и висок народ", заяви Рама по повод на изследването, добавяйки в неговия шегаджийски стил, че "който е по-висок, вижда по-далече от другите". Според класацията "Hottest Heads of State" за най-красиви политици Рама е чак на 22-то място.