Предупреждение от първа степен - Жълт код, е обявен в 15 области на страната за 11 август, вторник.

Кодът ще е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол. В тези области ще е много горещо с максималните температури от 35 - 36 градуса.

Според прогнозата на НИМХ, времето отново ще бъде тихо и слънчево, а след обяд горещо. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но без валеж. Ще духа слаб северозападен, след обяд север-североизточен вятър. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините ще е слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места в масивите от Югозападна България ще превали и прегърми. Ще духа предимно слаб североизточен вятър. Условията за туризъм ще бъдат подходящи.

По Черноморието ще е идеално за плаж. Температурата на морската вода е 26 – 27 градуса, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Жълтият код за високи температури предупреждава хората да бъдат внимателни. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.