SOFIA CAR MOTORSPORT и SIN CARS се подготвят за следващото състезание от Европейските серии GT4, което ще се проведе на 14 - 16 Август на легендарната и екстремна писта Нюрбургринг в Германия.
 
Феновете на моторния спорт могат отново да гледат състезанието с участието на двата SIN-а , които станаха сензация в Европа. Жълтият автомобил SIN R1 GT4, с който неговият конструктор Росен Даскалов катастрофира зверски преди два месеца на Ред Бул Ринг в Австрия, "възкръсна" и то с много нови екстри. (ново табло, нова предна структура за безопасност, ново разпределение на въздушния поток, сервоусилвател на волана, нова кутия за акумулатор, модифицирани анти-ролбари, нов праг). Пилотът на жълтия автомобил Хендрик Щил е много развълнуван, че ще се състезава на любимата си писта. Тя е близо до неговия дом в Германия и където е печелил първо място в класа си на "24 Часа Нюрбургринг". Зеленият SIN ще бъде пилотиран от Холандския Принц Питер-Кристиан Ван Оранж и немския пилот Стефан Кус.
 
Нюрбургринг, позната още като "Зеленият ад", разполага с опасни криви, променливи повърхности, бързо променящо се време, драматични изкачвания и спускания. Това е критерият, по който всички производствени автомобили се измерват. Пистата е толкова уникална, колкото е поразителна. Може да има други писти, но има само един Нюрбургринг.
Можете да проследите квалификациите тази събота и състезанията на живо в неделя на http://gt4series.com/live/

Събота:
15:45 - Квалификация 1
16:13 - Квалификация 2

Неделя:
11:00 - Състезание 1
17:25 - Състезание 2(българско време)

 
Преди няколко седмици SIN CARS представиха първия си сериен спортен автомобил SIN R1.