Над 850 човека се очаква да пристигнат за 19-то Световно първенство по Таекуон-До ITF за мъже и жени, което започва на 26-и август и завършва на 30-и този месец в Пловдив.

Бройката на идващите на шампионата е рекордна за участие и включва състезатели, треньори и официални лица. От 83 държави са заявили присъствие, а България ще бъде представена от 20 таекуондисти (7 жени, 13 мъже). Официалното откриване на първенството ще бъде на 27 август /четвъртък/ от 19.30 в многофункционална спортна зала (колодрум). В новото съоръжение ще се проведат и всички срещи, с изключение на финалите отборно- спаринг, които ще бъдат на Античния театър в Стария град.

"Подготвили сме се с организацията и ще направим всичко необходимо, за да ни запомнят като отлични домакини. Над 850 участници от 83 държави е рекорд за Световно първенство по таекуондо ITF. Благодарности към Министерството на спорта, които много ни помогнаха за шампионата, Община Пловдив, "Галакси" – инвестмънт груп, както и на всички, които са съпричастни към домакинството. Финалите отборно – спаринг ще ги проведем на сцената на Античния театър в събота вечер/29 август/, което е голяма чест и престиж за нас като федерация, а и за състезателите", сподели шефът на БФТаекуондо ITF Марио Богданов.

През последните седмици националните ни състезатели по Таекуон-До ITF водят интензивна подготовка в Благоевград, като лагера протича с триразови тренировки и ще приключи непосредствено преди Световното първенство.