Два цеха за производство на текстилни стоки, носещи логото и надписите на световноизвестни запазени марки без разрешение, е разкрила полицията в Хасково, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 6 август полицейските служители са проверили цех в областния град. Открити и иззети са 41 спортни екипа, 74 долнища и 20 суичера, 1283 заготовки за текстилни изделия, 400 етикета и 1742 щампи с надписи на известни производители на спортни стоки. В хода на операцията е извършена инспекция и на друг цех за производство на текстилни изделия в Хасково. От там са иззети шест суичера, 292 заготовки за изработване на текстилни изделия и 1090 етикета.

Собственици на цеховете са хасковски фирми. Стоките и заготовките са били предадени доброволно. По случая е образувана преписка.

Два дни по-рано, на 4 август, полицията е проверила два магазина в комплекс "Златни пясъци". В единия от обектите служителите на реда се натъкнали на дрехи и чанти, носещи логото на различни търговски марки без съгласието на правопритежателя. Иззети са около 1730 артикула на обща стойност към 30 000 лева. В другия магазин е изяснено, че се продават слушалки и тонколони от елитна търговска марка без съгласието на правопритежателя. Иззети са около 869 стоки, на обща стойност приблизително 9000 лв.

Срещу собствениците на двата търговски обекта са образувани досъдебни производства по чл.172 б от НК. Уведомена е Районна прокуратура - Варна.