Разпоредителят на наследството на Кристина Браун, наскоро починалата дъщеря на Уитни Хюстън, прибави към делото срещу партньора ѝ Ник Гордън и обвинение в причиняването на смъртта ѝ, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс.

В подновено дело Гордън е обвинен, че е дал на младата жена "отровен коктейл" и че е потопил главата ѝ във ваната на банята.

22-годишната дъщеря на Уитни Хюстън почина в хоспис на 26 юли, около половин година след като беше намерена в безпомощно състояние с лице потопено във ваната в покрайнините на Атланта на 31 януари.

Гордън не получи от властите криминално обвинение. Първоначалната аутопсия не откри причините за смъртта при инцидента с Боби Кристина. Но сега семейството й, в лицето на изпълнителя на завещанието й, обвинява Ник Гордън в причиняването на смъртта й. Във фаталния ден между двамата се е разразил скандал, като Гордън я нагрубявал с най-обидни думи. След това й е дал "отровен коктейл" от който припаднала и й натопил лицето във ваната.

Боби Кристина беше погребана миналата седмица до майка си Уитни Хюстън в гробището "Феървю" в Уестфийлд, Ню Джърси, припомнят агенциите.