В малкия американски град Дорсет в щата Минесота с 22-ма жители се състояха поредните избори за кмет. За нов градоначалник беше избран Джеймс Тъфтс, който е на три годинки. Така той стана най-младият кмет в историята на САЩ, пише в. "Дейли мирър".

Тъфтс смени на този пост своя 6-годишен брат, който заемаше същата длъжност в продължение на две години.

В деня на изборите начинаещият невръстен политик, общувайки с гражданите, им обеща, че ще ги почерпи със сладолед при изборна победа.

Мама Тъфтс разказа, че Джеймс бил много развълнуван, когато разбрал, че е постигнал победа на вота. Тя добави, че момченцето положило много усилия, за да получи изборната длъжност, но в бъдеще не планирал да продължи кариерата си в политиката, а искал да стане нормално дете.

През ноември 2014 година за кмет на Сан Франциско за един ден беше назначена чихуахуата с прякор Фрида. Това стана в рамките на инициатива в подкрепа на градския приют за животни.

От 1997 година е несменяем кмет на град Талкинта в щата Аляска котаракът Стабс. Той беше избран за градоначалник по време на вот, при който получи абсолютно мнозинство. През септември 2103 година котаракът- кмет беше нападнат от зъл пес, след което изкара около седмица във ветеринарна клиника, припомня изданието.