Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова награди двама гранични полицаи, спасили две давещи се жени, съобщиха от пресцентъра на МВР. Отличените са младши експерт Людмил Мирчев, командир на кораб, и младши инспектор Светлин Владимиров, механик, и двамата служители в База „Гранични полицейски кораби“-Видин към РДГП – Русе.Двамата получават Почетен знак на МВР III степен за безупречно и професионално изпълнение на професионалните си задължения. 

На 25 юли т. г. двамата служители оказали съдействие на колегите си от ГПУ- Козлодуй при охрана на провеждащия се Фестивал на рибата и рибаря в района на пристанище село Остров, община Оряхово.

Около 14.30 часа, по време на вахта, младши експерт Людмил Мирчев – командир на граничен полицейски кораб и младши инспектор Светлин Ангелов Владимиров, механик на кораба, водели наблюдение по течението на река Дунав, в посока село Горни Вадим, община Оряхово. Те чули викове за помощ. Забелязали във водите на реката две давещи се жени. Двамата служители реагирали незабавно.

Младши експерт Мирчев скочил във водата и започнал да избутва давещите се към брега, където младши инспектор Владимиров му помогнал да извадят от водата майка и дъщеря на 45 и 25 години от село Остров.

И двамата служители на Гранична полиция са на работа в МВР от 13 години.