С един бронзов медал, едно шесто и едно осмо място се завърнаха русенските щангисти, включени в националния отбор от Европейското първенство за кадети.

Състезанието започна на 1 август в град Ландскрун, Швеция, а русенската група се завърна снощи от първенството, съобщава официалният сайт на БФВТ wfbulgaria.com.

Бронзовото отличие завоюва Кристиян Йорданов, който се състезаваше в категория до 69 килограма в групата кадети до 15 години. В изхвърлянето той записа резултат от 99 кг., а в изтласкването – 126 кг. Шесто място в категория до 56 килограма при кадетите до 15 години завоюва Роберт Димов. Младежът изпълни на 100 % поставената пред него цел от треньорския щаб и записа постижения от 83 кг. в изхвърлянето и 100 кг. в изтласкването.

Осми в своята категория /до 62 килограма при кадетите до 17 години/ остана Стилиян Гроздев. Той записа постижения от 108 кг. в изхвърлянето и 130 кг. в изтласкването.

Тримата млади щангисти, които са ученици в Спортното училище в Русе пътуваха за първенството заедно с треньорът си в Тежкоатлатически спортен клуб «Русе» Радослав Атанасов. Момчетата попаднаха в полезрението на националният треньор на отбора по вдигане на тежести Иван Иванов след блестящи резултати записани в състезания от национално ниво от началото на годината. В отбора бяха включени общо 17 младежи, които бяха определени като най-добрите от всички български центрове.

След отличното представяне в Личният шампионат и Европейското първенство за кадети, целият отбор на Тежкоатлетически спортен клуб "Русе" ще се отдаде на заслужена почивка, която и този път е осигурена от президента на клуба д-р Кирил Панайотов. Децата и техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови ще заминат на възстановителен лагер край морето в Шкорпиловци.