Близки на възрастна жена сигнализираха, че тя е изписана от врачанската болница в тежко състояние, защото клиничните пътеки свършили. От управата признаха, че са безсилни пред системата, въпреки че направили всичко по силите си, и дори удължили престоя на жената, за да й помогнат, съобщава bTV.69-годишната Руска Пенчева е приета във врачанската болница с обилен кръвоизлив. Оставих я във видимо добро състояние, говореше, адекватна си беше, включиха й кръв, разказва синът на пациентката Васил Пенчев.

Впоследствие жената получава в болницата два инсулта, които засягат говора и я обездвижват. Лекари от няколко отделения водят денонощна битка за живота й. Само медикаментозното лечение на жената струва 6 хил. лева.

След близо месец престой в болницата Руска е изписана. „За да я гледаме, някой от нас трябва да напусне работа. Какво следва оттук нататък с тази жена, тези хора са работили цял живот, че някой им е опоскал и откраднал здравната каса, те нямат вина.

Оказва се, че за да бъде Руска преведена в заведение за долекуване, трябва задължително да мине време от престоя в досегашната болница. Здравната система на държавата не куца, а е в инвалидна количка, коментира Васил Пенчев.