Новината за внезапната смърт на актьора и носител на "Оскар" Филип Хофман шокира холивудските звезди. Близки, приятели, колеги, и фенове изразиха скръбта си към известния актьор, предадоха световните агенции.

Филип Хофман бе намерен мъртъв в банята на апартамента си вчера сутринта.

Все още не е открита причината за смъртта му, има предположения,  че е починал от свръхдоза наркотици. Полицията подължава да разследва.
Хофман е роден на 23 юли 1967г. в Ню Йорк. Той е второто от четири деца. Баща му е работил за фирмата Xerox, а майка му е била адвокатка. Тя е обичала да го води по постановки на местния театър, като едната „Всички мои синове“по негови думи, променила изцяло живота му.

Първоначално Хофман е по-заинтересован към атлетиката, отколкото към актьорската игра. След травма на китката през тинейджърските си години, окончателно се отдава на театъра. На 17-годишна възраст Хофман е приет в лятно училище по изкуствата в Ню Йорк и продължава актьорското си обучение в Университета Ню Йорк.

Актьорът се запознава с дългогодишната си приятелка Мими О'Донъл, през 1999, по време на общата си работа по пиеса, режисирана от самия Хофман. Двамата имат син на име Купър (10г.) и две дъщери – Талула(7г.) и Уила (5г.).

С филма „Капоти “, Хофман печели общо 23 награди, една от които е "Оскар" за най-добър актьор на 2005г. Като театрален актьор, получава три номинации за наградите "Тони".

Смъртта му шокира цял свят. Ето какво споделят известни личности във връзка с новината:

Джим Кери: „Скъпи Филип, красива, красива душа. За най-чувствителните сред нас, шумът не може да е в повече. Бъди благословен.“

Мишел Родригес: „Почивай в мир, Филип Сиймор. През годините, ти определено докосна моето сърце, чрез таланта и чувствителността си. Единствен.“

Манди Мур: „Господи. Никога не съм познавала лично Филип Сиймор Хофман, но той със сигурност е един от най-великите. Съболезнования към близките му и тези, които се възхищаваха на таланта му.“

Илайджа Уд: „Шокирана и с разбито сърце. Истинска загуба. Почивай в Мир, Филип Сиймор Хофман.“

Джон Леджънд: „Филип Сиймор Хофман беше един от най-великите актьори в наше време. Наистина ужасни новини днес.“

Ели Гулдинг: „Филип Сиймор Хофман, един от най-невероятните актьори в света, е починал? Не мога да го повярвам.“