Всички знаем мотото "новото е добре забравеното старо" и често сме разчитали на "старо, но златно", когато посягаме към задните етажерки на гардеробите си и обличаме с носталгия избелелите дънки или поличките в тартан. И често това е била повече от успешна стратегия, защото цикличността в модата е ясна и често най-любимите кожени сандали на майка ви, се оказват новото ви винтидж оръжие.

Има обаче някои решения в модата, които неизбежно носят етикета "престъпление" и те са тези, от които задължително трябва да оттървете гардероба си. Почти всеки от нас е притежавал част от тях, но ако все още ги пазите е време това да се промени - те просто няма да се върнат обратно. 

1. Клиновете имитиращи дънки
Без джобове, с описваща материя, имитиращи дънки - забравете ги, вече веднъж сте си ги причинили, не им давайте още един шанс.

2. Панталони с критично ниска талия
Имаше време в историята, когато сядането вървеше с инстинкта за издърпване на панталона нагоре, за да се уверим че бельото ни не е вече обществено достояние. Отне ни 10 години да се отучим от този навик не си и помисляйте да му давате шанс отново.

3. "Работните" панталони
Някой ви е убедил, че трябва да имате "професионален и строг" панталон за бизнес среда или интервюта, но той най-вероятно ви състарява с десетина година. Строг не означава "бабешки" - освободете гардероба си от него!

4. Претруфените борсалино
Класически мъжка шапка винаги ще бъде символ на висок стил. Но тези задръстени с ниска козирката, натруфени с тебеширени ивици и (не дай боже) контрастна цветната лента са типичен пример за модно престъпление.

5. Фалшивите дамски чанти
Не само не заблуждава никого, че е истинска, но и допринася за цялата индустрия на трафика на реплики и детския труд. Не ѝ вдъхвай живот отново!

6. Високи обувки на ток и скрита платформа
Вместо елегантен и издължен - скритата платформа прави крака груб, а удобството за което се борят често остава мит. Време е да освободиш излишното място, което заемат в гардероба ти.

7. Панталони, в които изпотяването се вижда
Всеки е имал по един такъв панталон, в който се чувства удобно, но заради цвета и неподходящата материя, когато ни стане горещо всички разбират за физиологичните процеси, които започват. Не изпробвайте пак дали руменият цвят ви стои добре и не изпадайте в неудобни ситуации - просто кажете "чао" на тази дрешка.

8. Корк + лак+ платформа
Просто и ясно - не! Тотално недоразумение, което не трябва да се случва отново.

9. Стъпаловидни дълги поли
Традиционно се носеха с джапанки на платформа и заголено коремче. Да, никой не иска подобна гледка отново! 

10. Разтегливите и набръчкани дънкови якета
Подобни може да видите и днес по витрините, но въпреки че изглеждат стари - те имат една основна разлика с вашите - здрави са! Не рискувайте да облечете вашето навън и да останете без един ръкав още преди вечеря.