Министерството на вътрешните работи разработва поръчка на стойност около 4 милиона лева за дооборудване на всички автомобили на пътна полиция с технически средства за аудио и видео запис. Това каза директорът на Дирекция „Национална полиция” гл. комисар Христо Терзийски в интервю за агенция "Фокус". 

В момента с камери за видео запис и технически средства за звукозапис са оборудвани 120 автомобила.

„Имаме оборудвани около една четвърт от всички автомобили. В същото време ползваме 148 мобилни камери, разположени в обозначени автомобили. Пътната полиция разполага и с 25 стационарни камери, с които се осъществява видео контрол за скорост”, посочи гл. комисар Терзийски.

Той подчерта, че процедурата ще отнеме технологично време. По думите му може би до края на годината ще започне дооборудването на автомобилите. Т но не мога да дам срок за приключване на целия процес.

„Не мога да дам срок за приключване на целия процес. Може би ще бъде в рамките на 6 до 8 месеца, защото става въпрос за доста сериозна техника. Ние виждаме наяве камерите и микрофоните в автомобилите, но зад тях стои много сериозен технологичен процес, чието извършване изисква време”, посочи Терзийски.