„Във вторник имаме среща с ръководството на Нова телевизия и тогава ще чуя какво ще предложат”, заяви водещият на едноименното предаване в медията Сашо Диков. Това се случва, след като Нова спря две от публицистичните си предавания – „На светло” с Люба Кулезич и „Дикоff” със Сашо Диков, с аргумента, че продукциите са на външни продуценти, а те предпочитат публицистиката в медията да се води от вътрешни хора.„Всички бяхме много учудени, никой от нас не очакваше това да се случи”, сподели Диков пред БЛИЦ изненадата, с която са посрещнали решението на ръководството на Нова за спирането на предаванията, което означава и слизане на водещите им от екрана.

Диков обаче е с по-специален статут – от една страна, той е обвързан с продуцентската къща на Николай Русакиев „Телеман”, но от друга - има отношения и с телевизията и би могъл да мине за вътрешен кадър.

„А бе, сложно е”, каза Диков. И допълни, че очаква вариантите за това как ще се развият нещата около неговото пребиваване в Нова. Водещият е категоричен, че ръководството на медията е твърдо решено да изпълни 3-годишния си договор, от който остава още една година.