Таксиметров шофьор отвлече проверяващи инспектори в Свети Влас, съобщи bTV. Шофьорът натисна педала на газта, когато разбра, че е спипан при акция „таен клиент“.Шест екипа с инспектори, маскирани като туристи, се качиха на таксита от Слънчев бряг към Свети Влас. Един от шофьорите избяга заедно с проверяващите, които махаха отчаяно за помощ. Час по-късно отвлечените инспектори се върнаха пеша.

„Нямаше табела такси и ние заради това се качихме, защото му казахме до Влас да ни закара. Той предложи 15 лева, питахме го апарат ще включи ли. Каза, ако искате апарат си хванете друго такси“, разказа Диан Друмев , главен инспектор в Агенцията по метрологичен и технически надзор.

„Качихме се, съответно не включи апарата и когато приближихме на уговореното място, той се усети, защото видя колата на ДАИ и затова зави не на уговореното място и не спря, както видяхте тръгнахме да обикаляме Свети Влас“, уточни старши инспектор Гергана Сиракова от агенцията.

Въпреки че проверката е съвместна между ДАИ, Агенцията по метрологичен и технически надзор и Икономическа полиция, вероятността да бъде санкциониран избягалият шофьор е малка.

„Ние не можем да кажем в момента, че извършва нерегламентиран превоз, след като не сме го проверили, не сме го спрели, той просто си остави пътниците и си замина“, коментира Иван Иванов, главен специалист в ДАИ.
До края на акцията шофьорът-беглец не се върна, а полицията продължава издирването му.