Семейство остана без дом след като пожар изпепели къщата им в село Лъжница до Гоце Делчев. Изгоряла е и селскостопанска постройка, заедно със животните, съобщава bTV.Собственикът е бил в дома си, когато огънят е пламнал. Стихията е унищожила буквално всичко - документи, пари, паспорти, лични карти, дрехи, учебници, реколтата от тютюн. 

Изгоряла е цялата покъщнина на семейство Шакирови – всички мебели, печки, стените.

Детето на семейството е само с един чифт дрехи – тези, които има върху себе си, дадени му от близки. Момичето е в 4-ти клас, останало е и без учебници и тетрадки. 

По време на пожара към 03.30 часа в къщата е бил собственикът. Разказа, че се е събудил от пушека, който е влязъл през прозореца, видял е пламъците и е чул бумтене. Опитал да гаси пламъците с два маркуча, но безуспешно. 
Около 300 кг тютюн на тавана пламва, заедно с ламперията и два кубика талпи. Човекът решил да излезе, защото, докато гасил огъня, го ударила една вълна и го изхвърлила на земята. 

Живи са изгорели и животните - зайците и яретата. 

Кметът на селото Заафер Койнаров организира благотворителна инициатива, за да се помогне на семейството. „Трагедията за това семейство е огромна. Те трябва тотално да започнат отначало”, каза кметът.

Той допълни, че два дни жители от селото и пет човека от временната заетост помагат за разчистването, машините са пристигнали, за да могат да извозят материалите. 

С хора от другите села е подета кампания за събиране на трайни продукти и парични средства. Кметът на община Гоце Делчев също ще съдейства както с изготвяне на нов план за строителство, така и с доброволци за изграждане на ново жилище на семейството. 

В момента семейството спи във фургон, който им е донесен от техни роднини, които до скоро са си гледали там животните. 

В случай, че желаете да помогнете на семейството, можете да се свържете с кмета на село Лъжница Заафер Койнаров - 0878 37 17 47.