За втори пореден ден зала „Пленарна“ на община "Варна" се превърна в сцена на физически сблъсъци, съобщи petel.bg. Причината беше спор трябва ли „Спартак – Варна“ да получи общинската спортна база на стадион „Локомотив“, при положение, че няма регистрация в БФС.Клубът, който претендира да е „клубът на феновете“, е на практика в конкуренция със „Спартак 1918“. Той пък се управлява от Иван Петров, един от най-известните спартаклии и играчи от миналото на варненския отбор. Дебатът за базата „Локомотив“ започна уж спокойно. 

Съветничката от БСП Светлана Такева поиска да бъде дадено разяснение за това колко клуба в момента носят името „Спартак“, на кого общината е отпуснала 200 000 лв. Колегата й Пламен Начков пък обясни, че има регистриран към БФС само клуб „Спартак 1918“, а „Спартак – Варна“, който иска общинския стадион, няма такава. 

„Излиза, че даваме стадиона на клуб без дейност“, заяви Начков. От „Спартак – Варна“ обясниха, че правят постъпки за регистрация, но все още такава няма. Аврам Тодоров, отново от БСП, пък призова феновете да не се делят и да си припомнят, че в града има място за всички спортисти. Последваха вълнуващи и прочувствени изказвания от спортни дейци и съветниците от десницата Ивайло Митковски и Янко Станев , които бяха в крайна сметка посветени на необходимото обединение на „Спартак“.

Феновете в залата обаче реагираха остро на думите на Станев, а един от тях го нарече „мошеник“ и отиде да се кара лично с него. Конфликтът беше избегнат за момент, но минута по-късно избухна караница между спартаклии и Иван Петров. Стигна се до бутане и физически сблъсъци, прекратени от полицията. Сесията беше прекъсната, докато се успокоят страстите.