Нурие Црънгалова става временно изпълняващ длъжността областен управител на Разград, след като досегашният областен на града катастрофира пиян през нощта срещу сряда.

Днес правителството назначи заместник-областния управител на Разград Нурие Црънгалова за временно изпълняващ длъжността областен управител. Решението на кабинета е прието неприсъствено.

Петър Василев катастрофира тежко в нощта на 4-ти срещу 5-ти август, а в кръвта му бе открито сериозно количество алкохол – 3 промила. Василев катастрофира по пътя от село Самуил към село Хърсово, докато шофирал сам автомобила си "Мерцедес". Той се ударил в дърво, което от силния удар бе отсечено. 45-годишният областен управител е излетял от пътя на десен завой.

Очевидец, който пътувал в автомобил след областния управител, видял катастрофата и подал сигнал. Василев е изваден от екип на Гражданска защита, чрез разрязване на автомобила. Настанен е в разградската МБАЛ с множество травми - счупен десен глезен, лява подбедрица, две счупени ребра, открити рани в областта на краката, гърдите и главата. С комоцио е и трамватичен шок, белият дроб е спукан, което е наложило спешна операция в Разград.

По случая има образувано досъдебно производство в районната прокуратура в Исперих.