Видео кастингът за X Factor България, който стартира в края на миналия месец, вече среща виртуално екипа на шоуто с интересни лица, не само от страната, но и от чужбина. До 17 август всеки, пропуснал шанса си да се яви пред музикалните експерти, може да изпрати свое видео изпълнение на официалната страница на X Factor България, с което да заслужи мястото си на прослушванията пред журито на четвърти сезон в столицата.

Сред най-любопитните кандидати, които са изпратили свое видео изпълнения до момента е 51 годишна дама, която живее в Австрия, но залага на класическо изпълнение от българската естрада, за да заслужи своето място за изява пред експертното жури на сезон IV. Музикалните експерти преглеждат и изпълнения от Испания и Гърция, както и концертни видеа от вече изявяващи се артисти.                

„По време на кастингите в страната открихме много впечатляващи таланти, които ще направят сезон IV наистина уникален. Атрактивни участници не липсват, но от възможността, която даваме на хората да докажат таланта си без ограничения във времето и мястото, се възползват и много интересни кандидати от страната и чужбина.“, коментират специалистите от екипа на шоуто.

Изненадите за феновете тази година вече започнаха с новината, че всеки желаещ може да стане част от публиката на прослушванията на живо и да види бъдещите звезди на България, като запази своето място на телефон: 0885 613 363. От екипа на шоуто споделиха и, че всеки от присъстващите на прослушванията пред журито през август, ще получи свое запазено място за един от концертите на живо през сезон IV на X Factor.

Прослушванията пред публика този път ще се проведат на 11, 12, 14, 15, 17, 18, 19, 20, 21 август в студията на Global Films на адрес ж.к. Горубляне, ул. „Абагар“ 22.