На среща с турския посланик в Москва руският президент Владимир Путин даде ултиматум и призова за незабавно прекратяване на подкрепата на Турция за "Ислямска държава" и нарушаването на суверенитета на Сирия, твърди  "Veteranstoday", цитиран от БГНЕС.

Руският президент порица турския си колега Реджеп Ердоган, наричайки го "диктатор" и заплаши да прекъсне дипломатическите си отношения с Турция заради "продължаващата подкрепа на Ердоган за терористичната организацията "Ислямска държава".

"Veteranstoday" посочва, че думите на Путин са в отговор на твърдението на Ердоган в западната преса преди дни, че Путин му е казал, Русия вече няма да подкрепя Сирия във войната с Ал-Кайда, ИД и техните западни крила.

"Кажи на диктатора Ердоган, че ще отиде в ада, ако не спре добре установената подкрепа за ИД", казал руският президент на турския посланик в Москва Умит Ярдъм. "Не ми остава нищо друго, освен да превърна Сирия в един огромен Сталинград за Ердоган и неговите саудитски съюзници, които са по-злобни дори от Хитлер", казал Путин.

"Вашият малък диктатор е лицемер, атакувайки Египет, докато в същото време се опитва да свали избраното правителство в Сирия", заявил още Путин.