Странен шепот долита от стаичката на баба Ванга на Рупите, а леглото й продължава да вибрира, когато някой се помоли до него, съобщиха очевидци са чудото. Мнозина от посетителите на къщата на ясновидката споделят, че с наближаването на 11 август, когато тя почина, стават свидетели на свърхестествени явления, които могат да ти изправят косата. 19 години след смъртта на петричката пророчица хората все още я призовават да им помогне и да ги упъти.Поменът за пророчицата ще бъде три дни по-рано от датата, на която тя предаде Богу дух. На 8 август на Рупите се очаква да дойдат хиляди хора, които се надяват духът на Ванга най-сетне да се появи. За това се молят от години хора от околностите и нейното близко обкръжение, които още не могат да преживеят кончината й, съобщава „България днес”. „Духът на Ванга още е в къщата. Чува се шепот, който се усилва сега, преди помена”, обясняват хора от Петрич, отишли до къщата на гадателката.

Свещеници от града ще отслужат в 11 часа в събота панихида и заупокойна литургия на гроба на ясновидката до храма „Света Петка Българска” в местността Рупите. Някои от хората, които ще дойдат на място да почетат паметта на гадателката, ще пристигнат още в петък. Чакат се посетители от цялата страна – обясняват от комплекса в Рупите. Храната на панихидата ще е постна, тъй като тогава ще е Богородичен пост – отбелязва изданието.

За чудесата, които се случват около леглото на Ванга, разказа и преди време поетът Румен Леонидов. Още когато посетил къщичката на пророчицата, в която тя прекара последните години от живота си, той забелязал интересен феномен. „Помолих се до леглото на Ванга и то започна да се тресе и да вибрира” – сподели Леонидов. И до днес посетители споделят, че и те чувстват необяснима сила в къщичката, както и около леглото на пророчицата. Вибрациите най-силно се усещали при молитви.