Резултатите от изготвената експертиза по образуваното досъдебно производство за тежкото пътно-транспортно произшествие с областния управител на Разград показват, че той е шофирал с 3.00 промила алкохол в кръвта служебния автомобил на областната управа, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна. 

Състоянието на 45-годишния Петър Василев остава тежко. Както по-рано информира пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна, областният управител на Разград Петър Василев е катастрофирал тежко тази нощ в 1.15 часа. Инцидентът с 45-годишния управител, който пътувал сам със служебния автомобил от село Самуил към село Хърсово, община Исперих, е станал на равен пътен участък, последван от десен завой. Петър Василев не успял да овладее автомобила, навлязъл в гората край пътя и се блъснал в дърво. От жестокия удар дървото е паднало. Мъжът е шофирал без предпазен колан. 

Сигналът за произшествието е подаден от очевидец, който се е движел зад колата на областния управител. За да извадят тежко ранения Василев, служебната кола е била разрязана от повиканите на мястото на произшествието представители на „Пожарна и аварийна безопасност”. Петър Василев е настанен с множество тежки сериозни наранявания по цялото тяло в МБАЛ в Разград. Тази сутрин той е бил опериран, тъй като от удара има спукан бял дроб.