14-годишно момче обвини полицаи от Велико Търново в насилие. Според полицията младежът е блъснал униформен с мотопеда си, който карал без да има книжка и без документи на мотопеда. 14-годишният Борислав Иванов твърди, че полицаят е скочил върху него в движение и после го е бил.

Инцидентът станал в края на миналата седмица.

Пред Нова ТВ момчето разказва, че малко след 22 ч. карал мотопеда си по улица в Дебелел, както твърди, с около 50 км/ч. Тогава изненадващо пред него изскочил катаджия и буквално се хвърлил отгоре му. „Тяхната патрулна кола не се виждаше, скрита в гора зад завоя. Карам и изведнъж полицаят ми пуска стоп-палка, нямах време да отреагирам, тръгнах да намалявам и в този момент той ми скочи на врата. Хвана ме някъде за кръста и ме събори. Изпаднах в шок и паднах от мотора“, разказа момчето.

Борислав твърди още, че в този момент от патрулката излязъл втори полицай и го повалил на земята. „Другият полицай изскочи от полицейската кола и скочи отгоре ми с ритници. Това стана на 20-30 м от дома ми. Започнаха да ме ритат няколко пъти, сложиха ми белезници, започнаха да ме обиждат. Аз му казах да извикам родителите си, но той ме удари пак и каза да влизам в полицейската кола и да не мърдам“, допълва 14-годишният младеж.

В управлението полицаите обвинили момчето, че умишлено блъснал колегата им и го принудили да смени писмените си показания.

Ден след инцидента от полицията излезе информация за 14-годишен водач на мотопед прегазил полицейски служител. Според бюлетина пътният полицай подал знак за спиране с палка, но водачът не само не се подчинил, но и увеличил скоростта, блъснал униформения служител и се опитал да избяга от мястото на инцидента.

Нова ТВ разполага със запис от охранителна камера, на която се вижда какво се е случило в действителност.

Вижте повече във видеото.

За Нова ТВ началникът на охранителна полиция във Велико Търново комисар Стефан Николов заяви, че по случая Районната прокуратура е образувала досъдебно производство и е разпоредена вътрешна проверка. Той обаче отказа да коментира действията на полицаите.