Илиян Любомиров поет, е роден през 1990 г. в София. Завършва немска гимназия в столицата, а след това заминава да следва политология в Берлин. През 2012 г. създава литературния проект Letters of flesh и започва да подписва текстовете си с псевдонима Августин Господинов. През 2014 г. печели първи награди на фестивала „София: Поетики“ и на фестивала Alter Native в Пловдив. Негови стихотворения са публикувани в списание „Страница“, Литературен вестник, „Открита литература“, Liternet, Klaxon Press Journal и други. Понастоящем живее, пише и работи в Берлин. „Нощта е действие“ е дебютната му книга.

- Августине, при теб май всичко започна на шега от една страница във Фейсбук - Letters of flesh. Колко почитатели четат поезия там?
- Letters of flesh е един доста успешен социален експеримент, който показа, че напук на ширещите се схващания колко непопулярен жанр е поезията, хората четат. Създадохме платформата с моя брат по перо Георги Белоречки преди близо 3 години, защото искахме да имаме сайт, в който можем свободно да качваме текстовете си и те да достигат до максимален брой читатели, без да се налага да имаме контакти с други литературни медии. Впоследствие пуснахме и фен страницата във Фейсбук, защото тази социална мрежа остава най-непосредственият начин да бъдеш чут и видян. Дебютната ми книга излезе в момент, в който Letters of flesh се четеше от над 10 000 човека и беше интересно колко от тях реално са готови да си купят нещо, което могат да получат и безплатно онлайн. Първите 4 тиража на „Нощта е действие“ се разпродадоха за 2 месеца, а впоследствие с нея спечелих и голямата награда за дебют „Южна пролет“. Продължаваме напред, както казва колегата Пулев.

- Истинското ти име е Илиян Любомиров, ти ли си измисли артистичния псевдоним и защо?
- Сам си го измислих, защото преди 3 години се занимавах с доста различни неща, които нямаха общо с писането, и затова предпочитах да подписвам текстовете си с псевдоним. Книгата ми излезе с истинското ми име от уважение към семейството ми, което винаги ме е подкрепяло и на което дължа поне това.

- След появата ти доста млади момичета и момчета започнаха да пишат във вертикална проза, защо е толкова модерна напоследък?
- Стана много арт да не слагаш главни букви и препинателни знаци и да пишеш по дума на ред, но гледам на цялото това преекспониране като на нещо хубаво, защото, когато се изтърка, а това ще е скоро, ще последва завръщане към изворите.

- Книгата ти "Нощта е действие" предизвика фурор сред жените, обмисляш ли нов проект?
- Да, мисля следващата ми книга да бъде хоризонтална проза с безупречна пунктуация.

- Добър психолог ли си или добър любовник?
- Добър Августин съм.

- Кои страдат в любовен аспект по-силно - мъжете или жените?
- Не използвам общи знаменатели, що се касае до чувства.

- Четат ли младите българи, или е опростачено до краен предел новото поколение?
- Хората, с които комуникирам редовно, четат, пишат, рисуват, пеят, създават. За мен те са новото поколение.

- Досаждат ли ти фенките, имаш ли сериозна връзка в момента?
- Всичко винаги е лично, особено поезията, затова отделям време за комуникация с всички хора, които по един или друг начин са били докоснати от думите ми и не виждам нищо досадно в това. Имам повече от връзка. Обичам!

- Кои автори са твое вдъхновение?
- Тези, които са до леглото ми в момента: Петър Чухов, Иван Цанев, Рене Карабаш, Тома Марков, Константин Павлов, Георги Рупчев, Огнян Фунев и за разкош жълтото томче „Любовта е куче от ада“.

- Подобно на рапърите и поетите правите титанични словесни сблъсъци, критикувате се открито, това част от играта ли е?
- В откритото критикуване не виждам нищо лошо, докато е обосновано и градивно. Останалото е смешна игра, която няма общо с поезията, а по-скоро с меренето на писалките.

- Пие ли се много в арт средите?
- Всеки артист пие, но не всеки, който пие, е артист.

- Какво мислиш за чалгата?
- Имам сестра на 9 години и ако не слуша, я предупреждавам, че ще й пусна „Планета“. Послушно дете расте.

- Кой е чарът на Балканите?
- Хората живеят сърцато тук.

- Кое е най-неприятното на Балканите?
- По тези ширини хейтът (езикът на омразата - бел. авт.) е станал мерило за успеха.

- Къде могат да те видят почитатели, къде ще четеш стихове скоро?
- След 2 месеца, през които пълних джобовете си с лято в Крапец, акостирам в събота в Summer city bar в „Сердика център“, София, за да прочета най-топлите си стихотворения, да разкажа за пиратските си приключения и да донеса мидички и рапанчета на всички, които през август са в София.

- Какво търсиш винаги в една жена?
- Нежелание за порастване.

- Какво ще прави Августин през септември?
- Ще вари лютеница и ще цепи дърва за зимата, докато „Лятото не искаше да си отиде“.