Тази нощ времето ще бъде ясно. И утре времето ще се задържи горещо, но с временни увеличения на облачността, още преди обяд над централните и източни райони от Северна България, по-късно през деня и в останалата част от страната. На места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб, по морския бряг до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна, между 32° и 37°. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), съобщи "Фокус".

По Черноморието ще духа до умерен североизточен вятър. Ще има временни увеличения на облачността, но без превалявания. Максималните температури ще са около 30°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението ще е 2-3 бала.

В планините ще е топло, в предобедните часове все още предимно слънчево. По-късно облачността ще се поувеличи, развивайки се и купесто-дъждовна. На места краткотрайно ще прегърми и превали. Вятърът по билата ще е умерен от североизток. Дневна температура на 1200 м.н.в. около 26°, на 2000 м. около 18°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен от североизток. В четвъртък и петък около и след обяд ще има по-значителни временни увеличения на облачността и изолирани краткотрайни валежи. В петък и събота температурите ще се понижат слабо и максималните ще са между 28° и 33°.