Стилиян Петров бе горд татко по време на кръщенето на малкия си син Кристиян. Стенли се прибира за първи път на ваканция у нас, след като пребори коварната болест левкемия. Широко усмихнат и в отлично настроение, той на драго сърце се съгласи да разкаже за семейния си празник само за читателите на вестник "България Днес" - единствената печатна медия, която отрази кръщенето в семейството на футболната легенда.

- Стенли, добре дошъл у дома! Честито кръщене на Кристиян!
- Благодаря ви!
- Сигурно си развълнуван от този хубав повод?
- Да, отдавна искахме да кръстим Кристиян. Той беше единственият, който не е кръстен в цялото ни семейство. Щастлив съм, че най-накрая можем да го направим след всичко това, което преминах. Днес беше един много хубав ден. Сега ще продължим с приятели, което е радващото за мен. Ще прекарам време с приятели, с които отдавна не сме имали възможността да бъдем заедно. Много се радвам наистина.
- Доста твои бивши съотборници дойдоха, за да уважат кръщенето на Кристиян. Чувстваш ли уважението на всички към теб?
- Това е много хубаво за мен. Доста хора се прибраха дори от морето специално заради моята покана и кръщенето днес, а след това се връщат и ще пътуват обратно. Прекрасно е, че можем да се видим, да си разкажем истории. Доста време мина, дълги години не можем да се съберем всичките заедно. Днес успяхме да го направим и ще си прекараме добре.
- Ти как си?
- Чувствам се много добре. За първи път след болестта имам възможност да се прибера за цели три седмици в България. След всичко, което стана с мен, сега вече съм тук само за почивка, само за релакс.
- С какво се занимаваш в последните месеци?
- Карам треньорската школа. През миналия сезон, както знаете, работих в "Астън Вила". Занимавам се в голяма част от времето си с фондацията, която основах. Опитвам се да помагам на колкото се може повече хора.
- Следим в социалните мрежи колко много кампании прави твоята фондация.
- Да, наистина е така. Дори и сега преговаряме за много събития, които ще станат известни в най-скоро бъдеще. Работим усърдно, но в момента се наслаждавам пълноценно на почивката си в България.
- На Стилиян-младши и Кристиян харесва ли им в България?
- На децата им е направо перфектно тук. И те като мен не се бяха прибирали от доста време за по-дълго в България. Сега имат възможност да се порадват с баби, дядовци. Много им харесва в родината, както винаги. Занапред ще имаме повече време да се прибираме у дома.
- Съдействаш ли на Митко Бербатов за евентуален трансфер в "Астън Вила"?
- Митко не се нуждае от моята помощ. Действително имаше някакви разговори, които проведох в самото начало с клуба. Но дотам мога да ви кажа, достатъчно напрегнато е в момента и за Бербатов. Ако се стигне до споразумение тези дни, и Митко, и "Астън Вила", и Емо Данчев ще го обявят веднага.

Стенли кръсти сина си

Стилиян Петров най-накрая се чувства отново напълно щастлив. Това разкри самият той в откровен разговор единствено пред "България Днес". Легендарният български футболист имаше прекрасен семеен повод да се завърне у нас. Той организира християнско кръщене на своя малък син Кристиян. Церемонията се състоя в църквата "Света Неделя" в центъра на София, а около 40 роднини, приятели и бивши съотборници дойдоха да уважат големия Стан и фамилията му.
"Щастлив съм, че най-накрая можем да направим кръщенето след всичко това, което преминахме аз и моето семейство. Доста време мина, радвам се наистина!", не скри вълнението си Стенли.

Той не сваляше усмивката от лицето си, макар че преди началото на кръщенето бе малко нервен дали всичко ще премине нормално. Още половин час преди началото той дойде пред църквата със съпругата си Паулина, големия син Стилиян-младши и малкия - Кристиян. Цялото семейство показа висша класа в модата. Мъжката част бе облечена в страхотен спортно-елегантен стил. Стенли бе заложил на бяла риза, бели обувки и дънки. Паулина изуми всички гости с изящна бяла рокля. Половинката на футболиста сияеше от щастие през цялото време на кръщенето.

Изцяло черен цвят бе избрал кръстникът Юлиан Димитров-Угото. Кумът на Стилиян е собственик на столичнатата верига пицарии "Уго". Именно той имаше честта да носи свещта за кръщенето и да облече 8-годишния Кристиян с кръщелното бельо, новите дрешки и обувки. Угото носеше пита и мед в храма, с които почерпи за здраве и благодат.

За кръщенето в църквата пристигнаха и куп бивши национали на България от близкото минало. Пръв при Стенли дойде един от най-близките му приятели - Мартин Петров, който бе плътно придружаван от съпругата си Ралица. Освен тях за церемонията се появиха още легендите на "Левски" Мариян Христов, Димитър Иванков и Христо Йовов. Вратарят дори бе довел двете си дъщери близначки Стелла и Анджела, които вече са станали прекрасни млади госпожици.

Безспорно най-височайшият гост бе Димитър Бербатов, който веднага бе разпознат дори и от случайните поклонници в храма. Той бе облечен в лежерно облекло със смъкнати дънки и извадена отвън сива риза. Бербо веднага се сдуши със стария си авер Мартин и двамата изгледаха кръщенето рамо до рамо. Зевзеците не спряха да се майтапят и дори си позволиха шегички със Стилиян. В разгара на церемонията, когато гордият татко изпълняваше църковните ритуали, Бербо и Марто му махаха с ръце закачливо и му правиха гримаси с лицата си. В същото време Стилиян-младши засне почти цялата церемония на по-малкото си братче Кристиян с личния си смартфон.

След края дойде време за снимки за семейния албум. Особено дейни бяха двете баби на малчугана. Майките на Стилиян и Паулина бяха най-щастливи да бъдат с внучетата си, които не могат да виждат толкова често. Бербо и кръстникът Юлиан бяха с най-скъпите коли и се запътиха към своите бентлита, паркирани до църквата. След официалностите Стилиян заведе цялата група на пищна почерпка в ресторант, където купонът продължи цяла нощ.