Окръжна прокуратура – Ямбол привлече Иван Николов като обвиняем за изнасилване и убийство на британската гражданка Джанет Бенет.

Николов е обвинен в това, че на 30-31.07.2015 г. в село Маломир, област Ямбол се е съвкупил с Джанет Бенет, като я принудил към това със сила и деянието представлява особено тежък случай. За да прикрие изнасилването, Николов умишлено е умъртвил британската гражданка, като убийството е извършено с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата в Ямбол.

Обвиняемият Иван Николов е многократно осъждан за престъпления от общ характер – общо 10 присъди за периода 2002-2012 г. Основно е осъждан за кражби, като има и осъждания за управление на МПС след употреба на алкохол и без да притежава свидетелство за правоуправление. Последното му наложено ефективно наказание "лишаване от свобода" Николов е изтърпял през месец декември 2012г.

Днес предстои ОП-Ямбол да внесе в Окръжен съд – Ямбол искане за вземане най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия Николов.