В интернет се появи видеозапис с издевателства над Саади Кадафи, син на бившия либийски диктатор Муамар Кадафи. На кадрите Саади е разпитван в стая от различни затворнически надзиратели. Той е облечен в зелен анцуг, като през повечето време е с черна превръзка на очите. През открехнатата врата се вижда как в съседната стая надзиратели бият с пръчки друг затворник. По някое време идва редът и на Саади, като преди да наложат с пръчка босите му крака, надзирателите ги връзват в специална стяга. Саади протестира, но с нулев успех.От кого и с каква цел е заснет клипът и как е изтекъл в интернет, остава неясно. Либийската прокуратура вече е започнала проверка на случая. Прокурорът на Триполи е изискал да бъде установена самоличността на двамата надзиратели, малтретиращи Саади, за да могат мъчителите на ВИП-затворника да бъдат подведени под отговорност.

До 2011 г. 42-годишният Саади Кадафи е главнокомандващ на специалните части на Либия. По времето на баща си Муамар Кадафи Саади се изявяваше и като футболист. Играе за либийски отбори, както и за италианските Удинезе, Сампдория и Перуджа. Говореше се, че ще става играч на Ювентус, солиден дял от чиито акции, според слуховете, семейство Кадафи притежава в онези години.

След края на състезателната си кариерата Саади става президент на Либийската футболна федерация. Занимава се и с бизнес. След падането на режима Саади Кадафи избягва в Нигер. През юли либийският съд осъди на смърт чрез разстрел брат му Сейф ал-Ислам, както и още няколко високопоставени чиновници от времето на Муамар Кадафи.