Когато става въпрос за референдума, не може да кажем, че бламиран е президентът, защото под тези въпроси сложиха подписите си 570 000 души. Това е бламиране на хората, обяви по bTV секретарят на държавния глава Румяна Коларова. По думите ѝ сред депутатите има страх за промяна на статуквото."Зад искането за провеждане на референдум застанаха и партийното мнозинство в парламента. Ние получихме уверението от управляващите парти, че ще се гарантира това мнозинство и при гласуване на въпросите", коментира тя.

"Имаше конкретизация на формулировката за мажоритарния вот. Тя беше приета от повечето партии, но Реформаторите бяха твърдо против и ние се съобразихме с тях, защото президентът винаги е казвал, че стои зад реформаторското мнозинство", разкри Румяна Коларова. По думите ѝ държавният глава няма да направи нищо, което може да разбие това мнозинство.

"При избора на омбудсман трябваше да се подбере човек, който няма толкова ясно изразена политическа пристрастност, Мая Манолова не е такава. Не мисля, че Христо Иванов се е ангажирал с предложението на Мая Манолова за омбудсман. Проф. Близнашки постоянно напада правосъдния министър", допълни секретарят на Росен Плевнелиев.

"Искрено се учудвам от тази неприязън, от тези остри нападки на проф. Близнашки към Христо Иванов. Аз лично се разбирах добре с него", заключи тя.