Имаме напредък с издирването на Емил Чачев-Ембака. С колеги от други служби работим по този случай. Това заяви по bTV директорът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски на въпрос докъде е стигнало разследването. "Не мога да кажа дали той е в България или не е, за да не навредим на разследването. Имаме напредък", повтори той.

От МВР в Благоeвград подготвят искане до съда за европейска мярка за издирването на Емил Чачев- Ембака и до дни той ще бъде обявен за издирване от Интерпол.

Седмици наред от него няма следа. Всеки ден се правят обиски по негови авери и по получени оперативни сигнали, но до момента без резултат. Все още никой не се нагърбва с окончателното твърдение, че той е напуснал страната.

Припомняме, че Емил Чачев се издирва, след като на участък от магистрала "Струма" край Сандански, се сби с легионера Николай Чивиев, който бе шефа на охраната на "Агромах". В битката грабна камък и с един удар го уби. След като разбра, че жертвата му е издъхнала, избяга и оттогава ни вест ни кост от него.