Ford Fiesta отново е номер 1 по продажби в сегмента си в Европа през миналата година. Ford е продал 293 663 автомобила Fiesta през 2013 г. в Европа, което я превръща в най-продавания малък автомобил на Стария континент за втора поредна година. Това сочат данните на JATO Dynamics, като се базират на JATO Consult, известната консултантска фирма на компанията. Информацията е от 30 европейски страни и може да се прочете на www.jato.com.

„Fiesta се харесва както на клиентите, привлечени от страхотното ѝ пътно поведение, така и на тези, интересуващи се от икономичността на наградения 1.0-литров EcoBoost двигател“, сподели Ролант де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „От динамичната и практична Fiesta ST до ултра икономичната Fiesta ECOnetic и всичките над 11 400 модификации – клиентите на малки автомобили намират подходящата за тях Fiesta“.

Пет забавни факта за Fiesta:

* Съществуват над 11 400 различни модификации на Fiesta

* Най-популярните цветове са Frozen White, Panther Black и Moondust Silver

* Във всяка Fiesta има около 1 км електрически кабели

* Fiesta се продава в 62 държави по света 

* Поради силното търсене, заводът на Ford в Кьолн, Германия, добавя през февруари допълнителни смени и увеличава производството на Fiesta на 110 автомобила дневно