Десетки мъже, носещи сутиени, излязоха на протест в Хонконг срещу осъждането на затвор на жена, която нападнала високопоставен полицейски служител, използвайки бюста си като оръжие. Н Лаинг (30) беше обвинила главния инспектор Чан Капо, че докоснал гърдите й по време на протест през март.

Само че съдът отсъди срещу нея, с аргумента, че тя преднамерено е притиснала бюста си в пазителя на реда, за да може после да го обвини в нападение. Противоречивата присъда праща младата жена зад решетките за три месеца и половина.

Около 200 души участваха в протеста пред главната квартира на полицията в Уан Чаи в неделя – някои от тях носеха сутиени, други ги размахваха в ръце – и защитаваха тезата, че "бюстът не е оръжие". По време на инцидента, за който беше осъдена, Н Лаинг участвала в протест срещу пазаруването в Хонконг на китайци от континента, купуващи стоки с по-високо качество на по-ниски цени. Този въпрос отдавна предизвиква недоволство в Хонконг. Н Лаинг казала пред съда, че по време на протеста инспекторът посегнал да й вземе чантата, но вместо това ръката му попаднала върху нейните гърди. Жената обвини представителя на реда в непристойно поведение, а той й отвърна с обвинението, че била използвала бюста си като оръжие. През юли съд намери Н Лиенг за виновна, като мнението на съдията е че жената се опитала да накърни репутацията на полицая. Тя била използвала "своята женска самоличност, за да стигне до твърдението, че офицерът извършил сексуално блудство", цитира в. "Саут Чайна морниг пост" оценката на съдията.

Един от участниците в протеста срещу присъдата – пенсионираният учител Джеймс Хон, казал пред АФП, че за първи път в живота си носи сутиен и целта на протеста била чрез този странен метод да бъде показано на света колко нелепа е присъдата.