5-годишната Лекси пренебрегна страха и намери помощ за майка си и 10-седмичното си братче.

Малката Лекси успя да спаси живота на майка си и малкото си братче след ужасяваща катастрофа. Майката Ейнджъла изгубила съзнание, докато шофира. Така колата им излита в дълбока канавка, към която няма никаква видимост от магистралата. Лекси, която била привързана със стегнат 5-лентов колан, успяла да се измъкне от него, виждайки майка си в безпомощно състояние и плачещото си 10-седмично братче Питър. 
Детето излиза от автомобила и босо успява да изкачи огромното възвишение, за да излезе на магистралата и да се опита да намери помощ. За щастие, първият шофьор, който спира, се оказва парамедик и успява да окаже първа помощ и да извика линейка и пожарна, за да извадят жената и детето.  
"Невероятно е, че полицаите и пожарникарите са ползвали въже, за да достигнат колата, а Лекси е успяла да изкачи възвишението, при това съвсем боса. Фелдшерът, спрял на помощ, знаел какво прави и само благодарение на него в момента има шанс Ейнджъла отново да проходи. Ако бяха я преместили по неправилен начин, можело да остане напълно парализирана.
Жената е със сериозни травми на гърба, но след 19 дни престой в болницата вече си е вкъщи, но в инвалиден стол. Това е тежък шок за нея, тъй като работила като треньор по плуване. В момента е отворена дарителска сметка, за да се помогне на семейството да се върне към нормален начин на живот. Малкият Питър, който е бил с мозъчен кръвоизлив, също трябва да се подложи на лечение, но и двамата са живи и здрави благодарение на малката Лекси.