Тази седмица ще е време за изпитания. Събитията ще са свързани с гръмки обществени скандали и финансови загуби. Най-труден ще е периодът за тези, които имат в хороскопа си планети на 29 +/- 1 градуса в знаците Лъв, Телец и Скорпион. Всички останали ще са просто наблюдатели на предстоящите събития.Напрежението от понеделник до петия ден от седмицата ще ескалира и някои може да излязат от релси, но най-трудно ще е в петък вечер, когато Юпитер ще е в съвпад с Луната, Венера и Меркурий, прогнозира астрологът Михаил Преображенски. От диаграмата за състоянието на биосферата, която той е публикувал в сайта pro-gnosis.ru, цитиран от "Флагман", се вижда, че кривата достига своето „дъно“ при -9 в петък-събота. Влиянието на напрегнатия аспект Юпитер-Сатурн ще е най-вече на самочувствието, на здравето и в сферата на семейните отношения, условията на работа и бита, обяснява руският феномен.

„Възможни са негативни икономически събития, трудности в бизнеса, срив на финансовите пазари и скандали в производствени предприятия, свързани с нарушенията за техниката на безопасност. В сряда негативната комбинация ще бъде подсилена от ретроградната Венера, която ще е в съвпад с Юпитер. Тя сега представлява административното ръководство и информационния обмен. Може да се очакват повече грешки от страна на некомпетентните ръководители и недостатъчна информираност. Към Венера и Юпитер ще се присъедини в четвъртък и Меркурий. Това ще повиши напрежението, обществените скандали и рискът от финансови загуби“, добавя Преображенски.

„Благоприятната комбинация Марс – Сатурн донякъде ще облекчи последствията от напрегнатите аспекти. Има надежда за бързи и добри решения, а така също и шанс да се справим с трудностите при най-сложните ситуации. Стабилизиращото действие на тази комбинация ще отслабне в петък“, прогнозира астрологът.

В събота, във втората половина на деня, състоянието на биосферата ще започне да се подобрява.