36-годишна Незабравка Боткова от Дупница, която се бори с онкологично заболяване под грижите на 13-годишния си син, получи подкрепата на десетки състрадателни българи. Пред Нова телевизия тя и синът й Мишо разказаха за добрината на хората и споделиха, че вече се чувстват по-спокойни.Незабравка Боткова има тумор и от няколко месеца е на легло след сгрешена диагноза. Тя е майка на две деца. Болна е от рак на шийката на матката и поверена основно на грижите на 13-годишния си син Мишо, докато таткото работи неуморно, за да издържа семейството си.

„Боря се, гледам да съм позитивна, да не се отчайвам, иначе отчая ли се и така... Боря се. Все пак имам две дечица. Нямам кой да се грижи за тях”, разказва Незабравка Боткова.

„Не се държа както преди да съм си спокоен, постоянно като играя футбол, постоянно телефонът ми е в ръката. Не мога да го оставя, например в чантичката и страх ме е мама да не ми звънне да ме извика до вкъщи”, разказва Михаил, син на Незабравка.

Само седмица след като историята на 13-годишното момче, грижещо се за страдащата си майка, беше разпространена в медиите, по сметката на жената са преведени над 35 000 лева. Добрите хора сбъднаха и една от мечтите на Мишо - есента да тръгне спокойно на училище. Той показа дрехите, дарени му от състрадателни хора, с които през септември ще отиде на училище.

Седмица след рождения си ден, Незабравка все още вярва, че ще живее, въпреки че последната химиотерапия не й понася добре и тя се прибира вкъщи ден по-рано.

Незабравка е стигнала дотук след объркана диагноза и погрешно лечение за болен бъбрек. Не иска да обвинява никого, но се надява лекарите, в които все още вярва да не я оставят сама в битката й с рака.

Сега Незабравка е по-спокойна. Децата й не си лягат гладни, а нужните й консумативи-подсигурени. „Искам на всичките хора, които до момента са се отзовали и помогнали на всички да им благодаря, защото много хора се отзоваха след вашия репортаж, много хора помогнаха”, казва Незабравка.

И понеже не всичко се купува с пари, семейството на Незабравка продължава да се моли за здраве.