Членовете на семейството на Боби Кристина Браун, която почина на 26 юли, отново са във вражда и то само ден преди погребението на девойката. В социалните мрежи се вихри скандал между лелите на Боби Кристина – Леола Браун и Пат Хюстън, пише „Мирър”.Сайтът tmz.com се е сдобил с покана за поклонението пред Боби Кристина. В нея пише, че гостите трябва да покажат официален документ за самоличност, за да не могат да влязат натрапници, които не са членове на семействата. Освен това в поканата се молят гостите, вместо да носят цветя, да направят дарение за фондацията на Пат Хюстън, която се занимава с проблемни тийнейджъри.

Леола Браун, която е сестра на соул певеца Боби Браун и леля на починалата Боби Кристина, изригна във Фейсбук като призова хората да не даряват „и един скапан цент” за фондацията на Пат. Тя обясни, че Пат не е толкова „сладък и мил човек, колкото толкова отчаяно се опитва да се изкара”. Тя дори заяви, че ако беше жива, Уитни Хюстън също не би одобрила постъпката на снаха си. Леола отново повтори скандалните си твърдения, че Уитни и Боби Кристина са били убити. 

Плановете за изпращането на Боби Кристина подновиха с нова сила войната между клановете Браун и Хюстън. Един от основните им спорове е как да бъде почетена тя. Пат Хюстън заяви по-рано, че иска да направи парти „сладките 16, които Боби Кристина никога не е имала”. Братовчедът Дион, обаче, се възпротиви на идеята поклонението да се превърне в „абитуриентски бал”.

Планирано е поклонението пред Боби Кристина да се проведе в Алфарета, Джорджия. Ще бъде извършена служба в методистката църква „Свети Джеймс”. Очаква се по-късно девойката да бъде погребана до майка си – Уитни Хюстън, в Ню Джърси. 

Според източник на сп. „Пийпъл”, плановете за погребението постоянно се променят. Това внася допълнително напрежение между семействата на родителите. 

Междувременно стана ясно, че годеникът на Боби Кристина – Ник Гордън, е молил настойниците й да го пуснат на погребението. Достъпът на Гордън до Боби Кристина беше отрязан, след като стана ясно, че тече разследване за участието му в инцидента, след който тя изпадна в кома. Освен това беше повдигнато и обвинение, че той е крал пари от банковите й сметки.

Гордън, обаче, е пратил писмо до бащата на приятелката си – Боби Браун, и леля й Пат Хюстън, в което пише: „Моля и двама ви за вашата благословия да присъствам на погребението на Криси. Не искам да предизвиквам никакви неприятности или суматоха, затова ви пиша лично предварително”.

„Обичах Криси с цялото си сърце и съсипан от смъртта й и имам нужда да кажа „Сбогом”. Моля и двама ви да свалите охраната и да ми дадете тази възможност. Криси ме обичаше много и би искала да съм там. Моля, вземете това предвид”, добавя той. 

„И двамата сте в молитвите ми. Знам, че страдате. Господ да ви благослови и да изцели сърцата ви”, завършва Гордън.