Репортерката от Нова телевизия Велина Сашева Симеонова е била обрана пред сградата на КЕВР на бул."Дундуков" София, докато прави репортаж за цената на тока. За патилата си тя сама разказа в профила си във Фейсбук. Нагъл крадец е задигнал дамската и чанта, докато Велина е била залисана в работата си. Вътре са били личната ѝ карта, шофьорската книжка и талонът на колата, пари, дебитни карти.

По думите на колежката от Нова, продавачката от съседния магазин е видяла момче с татуировки, което се оглеждало насам-натам. Журналистката моли, ако някой попадне на документите ѝ и на ключовете от колата (Москвич) да ги предаде на полицията.

Ето и част от емоционалния пост на Велина:

"Добри хора, Откраднаха ми дамската чанта пред Комисията за енергийно и водно регулиране на Дондуков, докато си пишех прякото включване. Вътре беше светът ми. Лична карта, шофьорска книжка и талон, ключове, пропуски, сантиментални опори в живота, малко пари и две дебитни карти

Полицията знае, банката също, знае и момичето от магазина до КЕВР. Тя видяла момче с татуировки по краката, оглеждал се съмнително, но решила, че е оператор „от нашите”. Пазете се всички татуирани! Полицаят каза: „Тоя ще е нашият човек!” Ама няма да е моят

Разбрах две неща от тази случка: че хората стават лоши, когато го закъсат за пари. И че се замисляш за ценностите в чантата и душата си, когато останеш на Дондуков с тефтер с цените за тока, клипборд, за да ги разкажеш и слушалки за пряко".