Apple все още не са обявили официално, че ще пускат на пазара новата версия наiPhone, но редица източници в интернет индикират, че това най-вероятно ще се случи през месец септември. Ако това се окаже истина, американската компания ще се пробва да „взриви“ пазарите на мобилни телефони по цял свят.

Какво обаче знаем до момента за новата версия на един от най-продаваните смартфони в света? Данни на Tech Insiderпоказват какви ще са характерните черти на новата версия на iPhone.

Почти е сигурно, че ще изглежда като iPhone 6

Преди няколко седмици сайтът 9to5Mac пусна в съдържанието си снимки на новия смартфон, който нарекоха iPhone 6S. От изтеклите снимки стана ясно, че най-вероятно новият продукт на Apple ще прилича много на предшественика си iPhone 6.

Новият iPhone отново ще е в два размера

iPhone 6S или iPhone 7 (все още не е ясно) отново ще бъде достъпен в два размера. Досущ като достъпните в момента iPhone 6 и iPhone 6 Plus, новият продукт на Apple ще притежава 4,7-инчов и 5,5-инчов дисплей в своята нормална и Plus версия, според данни на Wall Street Journal.

Може би ще има и розова версия

Според същите източници, от които Wall Street Journal са получили данните за размерите на новия смартфон, е много вероятно да има и розова версия на бъдещия продукт на Apple.

Новият iPhone ще бъде по-здрав от предшествениците си

Известен проблем при настоящия модел iPhone 6 и 6 Plus беше огъването на смартфона. За да избегнат тази неприятност, специалистите на Apple ще заложат на корпус, изработен от по-здрави материали.

Вероятно е да го нарекат iPhone 7, защото вътрешните характеристики на смартфона ще са различни от тези на iPhone 6

Анализаторът на KGI Securities Минг-Чи Куо мисли, че хардуерът на новия смартфон ще бъде подобрен до такава степен, че от Apple няма да смисъл да добавят S към модела. В предишни години от американската компания добавяха „S”, само при леки промени като добавянето на един бутон и др.

Много е вероятно да има огромен прогрес с подобряването на производителността на новата версия на iPhone. Преди месеци излезе информация, че Apple и Samsung си партнират за изработката на нов процесор, който iPhone 7 ще притежава.

Камерата ще притежава невиждано качество

Джон Грубър, който е блогър, обстойно следящ продуктите на Apple, сподели в блога си, че от Apple “работят над нещо нечувано – най-големия скок в телефонните камери. Камерата на новия iPhone ще има две лещи, коите ще осигуряват снимки с DSLRкачество.

Новият iPhone ще използва iOS 9

Бета версия на новата операционна система (ОС) на Apple iOS 9 вече е достъпна за потребителите. Специалистите, разработващи новата ОС ще се пробват да изгладят неравностите по софтуера, след като получат обратна връзка от хората, които вече са тествали iOS 9.