Агресивен шофьор от Хасково нападнал и наранил полицай в то в полицейското управление, след което избягал. 34-годишният водач по-късно е заловен и арестуван, а пострадалият полицай Венцислав Георгиев е настанен в ортопедията на Хасковската болница с разкъсани мускулни връзки на левия прасец на крака.

От полицията в Хасково уточняват, че случката се е разиграла вчера сутринта, но за нея бе съобщено едва днес. Оказва се, че нещата започнали в 7 часа сутринта в четвъртък, когато Георгиев спрял за проверка водач. Вдигнал палаката, понеже забелязал, че шофьорът му е в нарушение и на знак "Задължително на дясно", завил вляво като така влязъл в еднопосочно и съответно в насрещното движение.

При проверката на документите се оказало, че водачът на колата е без Гражданска отговорност, с изтекло свидетелство за управление, а двамата му спътници пък дори не успели да покажат документ за самоличност. Шофьорът отказал да бъде тестван и за употребата на алкохол или наркотични вещества, не дал и кръвна пробра. Затова и групата е отведена в местното полицейско управление.

Когато полицаят правил акта провинилият се грабнал шофьорската си книжка, ритнал здраво полицая в крака и побягнал навън.

Беглецът е задържан почти веднага в района на полицейското управление, но продължил да буйства, оказал съпротива, заради което е окован с белезници. Агресорът е познат на силите на реда с предишна проява за управление на МПС след употреба на алкохол. Днес съдът му определи постоянна мярка "Задържане под стража". Според законите, отказът на водача да бъде тестван за алкохол, може да му коства лишаване от правото да шофира година и половина и глоба до 1000 лв, но за нападението на полицая може да отнесе до 3 години затвор.