Нова трагедия се стовари върху семейството на 25-годишната Джанет Тахирова. Лъчезарната помощник-възпитателка в детска градина „Червената шапчица“, която се бори в истанбулска клиника с остра левкемия, внезапно загуби съпруга си Юксел Тахиров.
Младият мъж бил до леглото на жена си болница „Анадолу“, където лекарите полагат усилия да спасят Джанет, но се наложило да се прибере за кратко в България. Пристигайки у нас Юксел, който страдал от диабет, преживял гликемичен шок - кръвната му захар рязко се повишила и той изпаднал в диабетна кома, от която не успял да излезе. Съпругата му веднага е била известена за трагедията, но получила лекарска забрана да прекъсва курса на лечение.
Вчера десетки близки и приятели изпратиха по последния му път 28-годишния Юксел.
Семейството има един петгодишен син. За да не остане детето кръгло сираче, са нужни много пари, с които майка му да се пребори с тежката си болест. Необходимите й химиотерапии са на стойност около 17 500 евро, а животоспасяващата трансплантация на костен мозък струва близо 85 000 евро.
Приятели вече организираха един благотворителен концерт в подкрепа на Джанет в Канев център, на който се събраха над 6000 лева, отворена е и дарителска сметка в ОББ: BG70UBBS80021448325010.