В необичайно проточилите се тази година „горещници“ специалистите препоръчват на трапезата да се поднасят най-вече леки храни. Но когато човек е свикнал все пак зеленчуците да съпровождат храната, със сигурност не е лесно да се откаже категорично от месото. А пък за да не натоварва организма с тежки и мазни пържоли, но все пак в чинията му да има нещо съществено, най-добрият вариант за „съчетаване на несъчетаемото“ е, разбира се, рибата! 
Точно в тази ситуация една сериозна опорна точка за русенци е един магазин, който се намира на улица „Шипка“ в непосредствена близост до Кооперативния пазар с плодовете и зеленчуците. В магазин „Дунав“, който е вече добре известен на ценителите на рибни продукти и на морски деликатеси, може да се намери това, което ще зарадва 
феновете на речните и морските дарове
Редовно зареждаме прясна дунавска риба, казват в магазина. И обясняват, че това става благодарение на добрите професионални контакти с рибните борси в Тутракан. Неголямото градче надолу по реката е прочуто с рибарите, които зареждат с пресен улов не едно и две заведения и магазини не само по поречието на Дунава, а и във вътрешността на страната. Работим от доста време с борсата и затова сме напълно сигурни в качествата на рибата, уловена от рибарите в самия Тутракан, а и в близкото село Батин, което също е разположено на брега на Дунава, обясняват от магазина в Русе. Едно от категоричните предимства за клиента е да си избере от грамадните аквариуми екземпляр, който му харесва, и да си го занесе още пърхащ у дома. 
Всичката стока, която се доставя в русенския магазин, пристига със задължителните документи и сертификати. Затова когато предлагаме шарана - дунавски или язовирен, както и останалите видове риба, ние самите сме напълно сигурни в това, че качеството е на ниво, обясняват от търговската точка. Тук снабдяват също и риба, която е отглеждана в язовири, а също и морска риба, която в Русе пристига от Бургас. Именно магазин „Дунав“ е мястото в града, където може да се купят 
морски попчета, сафрид, кефал
а също и радващите се на популярност черноморски зарган, ципура и лаврак /макар високите цени на последните два вида, които като правило се внасят от Гърция, да разрежда графика на тяхната поява в Русе/. Разнообразие цари и при предлаганите в магазина замразени риби - цаца, шпроти, салака, скумрия, хек - всичко това може да се превърне в чудесна вечеря или в прекрасен обяд, полят с доволно количество ледена бира у дома.   
За да бъде ветрилото от предложения пълно, собствениците на „Дунав“ не пренебрегват и морските деликатеси, които в последно време събират все повече почитатели. Калмари, скариди, миди - всичко това може да се намери на щандовете в магазина, а ако случайно някой се чуди по каква рецепта да си приготви тези вълшебни деликатеси, може да попита в магазина и ще получи много даже читав съвет. 
Едно от специалните изкушения, които се предлагат в магазин „Дунав“, е 
африканският сом, който се отглежда в минерална вода
Развъждат го в Панагюрище, това е специален вид сом, за който се създават и специални условия по развъждането, обясняват от магазина. При това минералната вода, в която израства африканският сом, трябва да бъде със специална температура - нито много студена, нито много гореща... Абе, деликатес и това си е! Казват, че и филетата на този сом също са специални на вкус. 
Като стана дума за филета, задължително трябва да се отбележи още нещо много важно. Само който не е чистил у дома пъстърва, чига или каквато и да било друга риба, само той може да си мисли, че няма нищо по-просто от чистенето на риба. Тия там приказки от рода на „Колкото люспи има шаранът, толкова пари ще има в кесията на стопанина“, са си фолклорни красоти. Но те не правят по-безутешен живота на домакинята, която се бори отчаяно с рибата, а дори и след като се пребори и я мушне във фурната, продължава да се бори с последствията - и грабва прахосмукачката и подочистачката, за да обере разхвърчалите се из цялата къща люспи. 
Та - след това колоритно въведение идва моментът да съобщим, че който цени собствения си комфорт, може да се обърне към работещите 
в магазина да почистят и транжират рибата, която е закупена
Услугата е напълно безплатна и това е допълнително предимство за клиентите, които си спестяват маса главоболия. 
Доказаното качество на предлаганата риба и морски продукти, както и всички останали съпътстващи екстри правят магазин „Дунав“ предпочитан партньор на много русенски ресторанти, които ползват специални отстъпки. За жителите на града, които харесват пържената риба, но ако може някой друг да им я приготви, са двата магазина за пържена риба, с които марката „Дунав“ разполага. Единият е непосредствено до магазин „Дунав“ в района на Кооперативния пазар, а другият се намира на улица „Борисова“ до кръстовището с ул.“Мария-Луиза“ и печели все повече почитатели. Едва ли е случайно названието на магазините за пържената риба Gold Fish - по-скоро е вярна асоциацията със златната рибка, която сбъдва желания!